Online workshop team Recoye School

28 december 2020 hebben we via Skype 2 sessies gehad met de leerkrachten van  Recoye School Malindi in Kenia. Zij hadden ons vooraf vragen gemaild over het herstarten van de school op 4 januari. We hebben voornamelijk gesproken over het belang van hernieuwde kennismaking met de groep. Kinderen zijn 9 maanden thuis geweest en moeten weer wennen aan elkaar en school. Ook hebben we gesproken over het belang van het herhalen van klassenregels, bijvoorbeeld hoe werk je samen in groepen. We merkten dat ook zíj 9 maanden geen onderwijs hebben gegeven. We moesten echt stapjes terugzetten, niet te snel gaan.
Het herhalen van termijn 1 is het meest belangrijke dat we hen geadviseerd hebben, voordat ze aan het 2e termijn gaan beginnen. Het was zeer bijzonder om het team weer te ontmoeten, zelfs al was het op afstand. En mooi om te zien, dat ze onze uitgangspunten nog niet vergeten waren!